Uncategorized

Jóságos boszorkányok

Jóságos boszorkányok - Léteznek? | LegendLand Dolls

Jóságos boszorkányok

Nem csupán a sátán szövetségesei
Boszorkány, boszorka, boszi, vasorrú bába… mesékben és a történelemben is találkozhatunk ezekkel a misztikus női alakokkal. Bibircsókos arcuk hegyes kalapjuk alá rejtve ijesztgeti a gyerekeket, seprűjükön utaznak, ármánykodnak. Gonosz boszorkányról biztosan sokan hallottak már, de velük ellentétben léteznek jóságos boszorkányok is, akik támogatják az embereket.
Boszorkány figura: Tessza - éjjeli boszorkány | LegendLand Dolls

Segítenek az embereken

Jóságos boszorkányok régen: az ókori boszorkányok még nem szövetkeztek a sátánnal, sőt a többségüket jóindulatúnak tartották. Általában varázslatos gyógyító képességgel rendelkező, bölcs tudású asszonyok voltak. Még a boszorkák fajtájában is megkülönböztetik a jót a gonosztól. A szürke boszik jó cselekedetre is hajlamosak; a fehér vagy jóságos boszorkányok kizárólag csak segítenek az embereken. Ezek a boszorkák ráolvasással jó dolgokat kívánnak egymásnak és az embereknek, gyógyítanak.
Olaszországban január 5-ről 6-ra virradó éjjel egy jóságos, öreg boszorkány asszonyság, Befana érkezik a gyerekekhez és ajándékot oszt nekik. A hagyomány szerint gyermektelen özvegy volt, amikor a pásztorokkal találkozott a kisdedhez vezető úton. Nem tartott velük Betlehembe, azonban ezt később megbánta. Ezért a jóságos boszorkány azóta is látogatja a gyerekeket vízkereszt napján, hátha megtalálja köztük a kis Jézust.
Boszorkány figura: Alicia - angyali boszorkány | LegendLand Dolls

Bűbájos jótevők manapság

A modern történetekben is léteznek jóságos boszorkányok. Az Oz, a nagy varázsló meseregényben a gonosz mellett a jólelkű északi és déli boszorkány is megjelenik. A Harry Potter könyvekben és filmekben a varázsló női megfelelője a boszorkány. Egy amerikai sorozat, a Bűbájos Boszorkák egy boszorkánycsalád életét mutatja be, akik a gonosz ellen harcolnak.
Boszorkányok tehát nem csak a rusnya, kampós orrú, sötét lelkű fajtából valók lehetnek, hanem akár bájosak, szépségesek és tiszta szívűek is. Ismerd meg LegendLand jóságos boszorkányait ide kattintva.